Koptelefoon kind

Koptelefoon kind

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die gebruik kunnen maken van een iPad of tablet. Zowel thuis als op school. Maar het is niet altijd even rustig, er zijn omgevingsgeluiden of het apparaat produceert geluid bij het spelen van een spelletje of als lessen worden uitgelegd. Voor deze omstandigheden zijn er koptelefoons ontwikkeld. Natuurlijk bestaat dit al lang, maar nu is er ook een koptelefoon voor kinderen. 

De uitvoering van deze kinder koptelefoon is specifiek gericht op de anatomie van een kind. De beugel die over het hoofd wordt geplaatst is kleiner en daardoor beter af te stellen. De schelpen zijn zo gemaakt dat ze goed over de oren passen, maar daar niet te veel ruimte overlaten, zodat de kwaliteit van het geluid goed blijft. En wat het meest belangrijk is, is de begrenzing van het geluidsniveau. Deze staat over het algemeen afgesteld op 85dB. Een koptelefoon kind dient natuurlijk geen uren met een koptelefoon op te zitten, omdat de kans op gehoorschade steeds groter wordt. Maar met de specifieke “koptelefoon voor kinderen” is deze kans in de eerste twee uur beduidend minder. 

Op scholen wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van koptelefoons. Een klas “koptelefoon kinderen” is op de momenten dat ze gebruikt worden, rustig en kunnen de kinderen geconcentreerd werken. Een koptelefoon kind zal minder snel afgeleid zijn door geluiden in de klas, geluiden thuis of anderen niet tot overlast zijn als het zin heeft om even op de iPad of tablet te lezen of spelen. Of deze koptelefoon kinderen daadwerkelijk beter leren is nog niet bekend, dat zal de toekomst uitwijzen.

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina